Elektronisk Solskin

Endagsfestivalen Elektronisk Solskin inviterer til koncerter, mad og lydkunst i naturskønne Kisserup ved Lejre.

Se årets program
...
...

Forsling&Hauch (SE/DK)

Forsling&Hauch er en nyt og enestående samarbejde på den danske elektroniske scene. Musikken er en intensiv rejse hvor analoge synths og akustiske trommer smelter sammen til et fængslende lydunivers.  Udtrykket spænder fra ambiente og cinematiske lydbilleder til dansable beats og dybe basser. Forsling&Hauch har givet koncerter i både Danmark og Sverige, blandt andet i Danmarks Radios koncertsal, og på PLX i Malmö. Den københavnske duo, som består af Mika Forsling og Frederik Hauch, udgav 26. April debutalbummet “Idiolekt”.
Med sig på scenen på Elektronisk Solskin har Forsling&Hauch den svenske trompetist og komponist Ellen Petterson som, udover sin egen musik, også har spillet live med Sarah Parkman og Alice Boman.

...

Annea Lockwoods "Jitterbug"

På årets Elektronisk Solskin præsenterer vi værket Jitterbug af Annea Lockwood. I en kreds af højtalere ude på græsmarken spiller trompetist Anne Efternøler og trommeslager Håkon Berre de smukke grafiske partiturer. Det forudindspillede score skaber et imaginært lydlandskab. Annea Lockwood skriver om værket: I Jitterbug (2007) fortolker musikerne fotografier af sten taget til dette projekt af Gwen Deely, som grafiske partiturer; disse er indviklede i deres mønstre og farveskift, og jeg fandt dem i en flodseng oppe i Montana Rockies. En forudindspillet surround-sound-score trækker på insektlyde: undervandsinsekter, som jeg optog i de små søer og backwaters i Flathead Valley, Montana; og andre generøst stillet til rådighed for mig af Lang Elliott fra NatureSound Studio. Et mærkeligt aspekt ved undervandsoptagelserne var, at disse stærke lydsignaler blev skabt af biller og andre mikroskopiske insekter, som altid var usynlige for mig, selvom vandet var klart og ofte lavt. Dybe toner fra buede gongonger og et klaver infiltrerer denne insektverden og giver en stærk kontrast. Den New Zealand-fødte amerikanske komponist Annea Lockwood (f. 1939) bringer levende energi, uophørlig nysgerrighed og en dyb følelse af åbenhed til sin musik.


 • Jitterbug (Annea Lockwood)
 • 6-kanals 'bånd', grafisk partitur til 2 spillere (2007)
 • Bestilt af Merce Cunningham Dance Company
 • ... ...

  BLUE LAKE (US)

  - er et projekt, startet af Jason Dungan i 2019, baseret på guitar, klarinet og en selvdesignet 36-strenget zither. Dungan er oprindeligt fra Texas, men har boet i Danmark siden 2015, og har været involveret i den københavnske musikscene som både arrangør og musiker. Blue Lake’s indspillede musik er stort set produceret alene af Dungan, der udforsker forholdet mellem amerikansk folkemusik og eksperimentel musik og jazz fra den københavnske musikscene. Dungans zither er ikke baseret på et bestemt historisk instrument - og som følge heraf har instrumentet ingen forudbestemt spillestil eller kulturhistorie. På denne måde er instrumentet et værktøj, der låser op for forbindelser mellem forskellige former og måder at spille på. De seneste tre år er Blue Lake også begyndt at optræde live som et 5 mands band, med spillere hentet fra den københavnske musikscene. Bandet har også været en del af indspilningsmaterialet til den kommende Blue Lake udgivelse. Carolyn Goodwin har spillet både klarinet og basklarinet som en del af Blue Lake-bandet, og vil sammen med Dungan optræde på Elektronisk Solskin med duo-versioner af materiale fra Sun Arcs, Blue Lakes seneste album, samt ny musik.

  ...

  ØYUNN (NO)

  - Elektroniske arpeggios, organiske grooves og en ekspressiv vokal med personlige tekster om relationer, hierarkier, håb og uro. Trommeslager og vokalist/rapper @oyunn blander alternativ pop/hiphop/indie i et særegent univers med karakteristiske og catchy melodier. Hun rapper og synger hudløst ærligt over hårdtslående og melodiske trommer sammen med sit band, der består af bas, synth, kor og live processering. De har deres helt egen lyd, og sammen spiller de både sårbart og energisk med en masse overskud. I november 2023 udgav hun konceptalbummet Aspects på Midnight Confessions. Det er indspillet live på Munchmuseet i Oslo, og var oprindeligt et multikunstnerisk værk med filmvisning, performance og koncert. GAFFA gav albummet fem stjerner, kaldte det en kraftpræstation og sammenlignede det med ”...et tidligt Björk-værk, der både er melodisk og aggressivt kaotisk på samme tid.”


  Line-up:


 • Øyunn: trommer og vokal
 • Jens Mikkel Madsen: bas og backing vokal
 • August Korsgaard: synths og backing vokal
 • Mads Kinnerup: lyd og live processesing
 • ...

  Røgbomber!

  gen i år vil Morten Plesner, Jakob Bue og Riisom fyre en serie røgbomber af, som vil skabe en imponerende røgsky over gården og markerne omkring os. Det bliver en sjov og visuelt imponerende oplevelse, som både børn og voksne kan nyde. En interaktiv oplevelse, hvor vi skal udforske røgens former og farver. Morten, Jakob og Riisoms røgbombe-performance er ikke blot et skue, men også et eksempel på et visuelt kommunikationssystem. Ligesom røgsignalerne fra fortiden, der blev brugt til at sende beskeder over lange afstande, skaber deres røgsky et fragmenteret landskab af røgmønstre, diffuse fades og spejlinger. Den uforudsigelige karakter af selv den mindste brise tilføjer en ekstra dimension til denne visuelle kommunikation, idet den kan ændre røgens former og bevægelser på uventede måder. NB: røgbomberne er sikre og uskadelige, så I kan nyde showet uden bekymringer. Vi glæder os til at byde jer alle velkommen til denne unikke og fortryllende oplevelse!

  ...

  Rest in Beats (DK)

  - er et evigt kærlighedsprojekt. Både musikalsk og sjæleligt. Det er unik, dansk/kurdisk livs-poesi og smukke kor-flader der hviler ovenpå organiske og ørehængende beats. Duoen består af de to legesyge sjæle Rezwan Taha og Sebastian Thielke, som er kendt for deres intense synergi på scenen og for bl.a. sangene ‘Fugle kan dø’ og deres seneste EP ‘Synge Igen’. Kurdiske Rezwan Taha og hendes stemme besidder et sjældent nærvær og en inderlighed, der sammen med hendes dybt personlige tekstunivers, tryllebinder lytteren. Kraftfuld sjælesang sammensmelter smerte, kærlighed og håb og efterlader et rørt publikum med en følelse af, at være omfavnet.

  ...

  DJ Travella (TZ)

  - Den 22-årige producer, født Hamadi Hassani, er står bag noget af de seneste års mest spændende musik, hvor han indsprøjter knitrende cybernetisk energi i singeli, en genre som har resulteret i nogle af de vigtigste udviklinger inden for elektronisk musik det sidste halve årti. ‘Crazy Beat Music Umeme 2’ var eksempelvis et af de definerende numre i 2022 - en turboladet transmission med fuld gas, rød lining og hyperaktiv rave polyfoni. Mellem udgivelsen af Travellas vigtige album, Mr Mixondo på Nyege Nyege Tapes tilbage i april, hans egen Instagram-dokumentation af ekstatiske gadefester i hans hjemby Dar Es Salaam, og hans seneste række af europæiske optrædener, hvor han har svunget sit troværdige bluetooth-tastatur som Herbie Hancock, der makulerer en keytar-solo, er det klart, at det er Travellas tid, og det bedste, vi kan gøre, er at følge med.